JAIOTERRIA
foto

Ons muzikaal heimatverhaal. Muziek uit alle windstreken, kleurrijk en divers zoals de wereld van nu.

 

Jaioterria is Baskisch voor 'geboorteplaats'. De blazers van Zuiderwind brengen volkse melodieën en gaan een cross-over aan met etnische muziek in een nieuwe compositie voor Saz, Duduk en kwintet, een unieke kans om nogmaals samen te werken met Christiaan Janssen. Samen met een toonzetting van een Perzisch gedicht, zal Nima Pournaghshband u als een 'Scheherazade' meevoeren naar Oosterse sferen. 

Jaioterria is een voorstelling die niemand onberoerd zal laten, ongeacht de afkomst van zowel het publiek als de musici. De Westerse en Oosterse wereld vormen een smeltkroes van ontelbaar veel mogelijkheden, waardoor elk individu een zekere binding zal vinden met dit programma.

 

Type productie: Cross-over Multiculturele Kamermuziek

 

Een greep uit het programma:

  • Nieuwe compositie voor groot ensemble en Countertenor "خانِ چهارم" (KHĀNE CHAHAROM, The 4th step) - Nima Pournaghshband

  • Chants d'Auvergne - Joseph Canteloube

  • Danzas fantásticas, Op.22, deel 3 Orgia - Joaquín Turina, arr. Txemi Etxebarria 

  • Nieuwe compositie voor kwintet, Saz en Duduk "Little Folksong Rhapsody" - Christiaan Janssen (gebaseerd op volksmuziek van Komitas Vardapet 1869-1935)

  • "Gel Efendim Gel" voor Saz en Jembe - Arif Sag & Pir Sultan Abdal

 

Credits:

Saz en Duduk: Ersin Zurel

Sopraan: Anna Emelyanova

Bariton / Countertenor: Nima Pournaghshband

Ensemble: uitgebreid dubbelkwintet: 2 Fluiten, 2 Hobo’s, 2 Klarinetten, Basklarinet, 2 Hoorns, 2 Fagotten, Contrabas, Harp

Foto: Ingrid Capozzi: http://www.ingridcapozzi.com

 

Tijdsduur: 60 minuten of 2 keer 45 minuten

Prijs en info: ensemblezuiderwind@gmail.com